Bogougodnice: Miodrag Daka Davidović je muškarac godine

Građanska aktivistkinja i nastojateljica feminističke grupe “Bogougodnice”, Maja Miličković, smatra da je kontroverzni nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović svojim izjavama ukazao na licemjerstvo, pretvaranja i hipokriziju koja razara Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), i zbog toga smatra da je – muškarac godine.

Ona je navela da “Bogougodnice” podržavaju njegov javni nastup i, kako navodi, “hrabrost koji se, između ostalog, tokom života istakao i kao neimar i čuvar brojnih pravoslavnih svetinja”.

“Tačno je da se često u javnosti oglašavamo provokativno i satirično, ali uvijek vodeći se stvarnošću i lošom praksom koju je potrebno preispitati ili odbaciti. Ali ovog puta, iskreno i istinito, podržavamo nastup jednog muškarca koji je napokon ukazao na licemjerstvo, pretvaranja i hipokriziju koja razara Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori”, precizirala je Miličković, prenosi CdM.

Miličković dalje podsjeća kako su muškarci vjernici SPC u Crnoj Gori, za razliku od žena, do sada “ćutali o moralnom sunovratu i duhovnom smradu koji se širi u najbrojnijoj pravoslavnoj crkvenoj zajednici”.

“Određeni muškarci u SPC u Crnoj Gori ne samo da se ne boje Boga, nego su sektaški zastranili i misle da su bitniji od Boga samoga. Umjesto da teže dostizanju onog što Bog zapovijeda, oni su se prihvatili srebrenjaka, podaništva i politikanstva. Brojni sveštenici i episkopi su izgubili svoju moralno-bogoslovsku osnovu i opravdanost. Zato je za pravoslavne i Bogu ugodne žene Crne Gore Miodrag Daka Davidović muškarac godine”, zajključuje nastojateljica “Bogougodnica”.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play