DPS: Izlivi šovinizma na mrežama, sankcionisati autore

Demokratska partija socijalista poziva ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da hitno pronađu i procesuiraju dvije osobe koje su na društvenim mrežama, građanima Crne Gore koji ne dijele njihove šovinističke stavove, uputila užasavajuće prijetnje, navodi se u saopštenju te partije, piše portal RTCG.

Kako su saopštili iz DPS-a, riječ je o korisnicima društvene mreže Fejsbuk Radomiru Kneževiću i Milu Pajoviću, koji su u svojim komentarima, između ostalog, poručili: „zapucaće teški mitraljezi“, „riješićemo ih se za sva vremena“ i „ako petog neko vaš ne nastrada smatraću to kao svoj najveći poraz“.

“Zapanjeni smo nevjerovatnim primjerima govora mržnje i nadamo se da će autori, koji su pisali pod sopstvenim imenima i prezimenima, biti sankcionisani u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da je ovaj “izliv šovinizma” motivisan konstantnim dizanjem tenzija u društvu koje podstiče Vlada.

“Pokušaj Vlade da suprotno bezbjednosnim procjenama održi na Cetinju događaj koji bi predstavljao najveći bezbjednosni rizik u savremenoj istoriji Crne Gore, samo podstiče najgore šovinističke aspiracije i ohrabruje razularene nacionaliste”, zaključili su iz DPS-a.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play