Joanikije ne odustaje od Cetinja

Mitropolit crnogorsko primorski SPC Joanikije potvrdio je juče za “Vijesti” da će njegovo ustoličenje 5. septembra biti na Cetinju, uprkos pozivima da zbog podignutih tenzija ono bude izmješteno. Advokat i član Pravnog savjeta MCP Dragan Šoć rekao je za “Vijesti” da ne mogu Vijeće i Savjet da odlučuju gdje će biti ustoličen mitropolit.

”Podrazumijeva se da će to biti na Cetinju”, odgovorio je Joanikije na pitanje novinarke “Vijesti”, ne želeći da detaljnije komentariše događaj.

Prema pouzdanim informacijama Pobjede, mitropolit SPC Joanikije je i pored protivljenja čelnika bezbjednosnog sektora, insistirao na ogromnoj proslavi, pa je pozvao preko 200 zvanica jer će ustoličenje, shodno dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, biti na otvorenom. Prema aktuelnim epidemiološkim mjerama, nije moguće održati skup sa preko 50 osoba na otvorenom.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost Milan Knežević, juče je najavio da će Vijeće i Savjet za odbranu i bezbjednost odlučiti gdje će biti postavljenje mitropolita – na Cetinju ili u Podgorici. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, predstavnici Vlade će se još jednom sastati sa mitropolitom, najvjerovatnije nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play