Bogougodnice bojkotuju Vladin prijem: „Molićemo se za spas njihovih duša“

Feministička grupa „Bogougodnice“ povodom godinu dana od 30. avgusta 2020. godine organizuje građansko – dramski spektakl pod nazivom „Lelek na Goricu“ koji će se održati preko puta ulazne kapije za vilu Gorica u periodu od 19.30 do 21.30 sati.

Iz te grupe su saopštili da je javno okupljanje uredno prijavljeno Centru bezbjednosti Podgorica i realizovaće se na način da ne dođe do ometanja kretanja limuzina i visokih i uzoritih zvanica na najavljenu proslavu dijela vladajućih partija.

„Desna strana kolovozne trake, koja vodi ka vili Gorica, na po metar razdaljine, biće označena sa po tri flaše jestivog ulja. Bogoudnice i ostali građani, stajaće mirno jedni do drugih, na razmaku od po 2 metra sa zaštitnim maskama. Uz liturgijske pjesme građani će pozvati na okajanje svih grijehova koje su ova vlast i njihovi javni funcioneri učinili hotimično ili nehotimično, djelom ili riječju, umom ili mišlju. Sa ozvučenja puštaće se i najljepše narodne tužbalice a prisutnima će se, kao vid male gozbe, dijeliti kikiriki i lebleblije“, navodi se u saopštenju, prenosi Pobjeda.

Građani će se, kako dodaju, i javno i na glas moliti za spas duša javnih funkcionera i svih onih koji su se u međuvremenu zaposlili, uz pomoć Srpske pravoslavne crkve i vladajućih partija.

„Očekuje se da javnom žaljenju, kukanju i tuženju prisustvuje i poslanica u Skupštini Crne Gore Božena Jelušić. Ona će tada, kako se očekuje, proširiti horizonte i obogatiti život trojici prisutnih građana i kroz njihovo usvajanje donijeti im ljubav i sreću koji su potrebni za normalan život u novoj Crnoj Gori. Poslanicu Jelušić će potom, u znak zahvalnosti, Bogougidnice na rukama iznijeti do same vile Gorica i predati svečarima“, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore najavila je svečani prijem 30. avgusta u Vili Gorica povodom godišnjice pobjede na parlamentarnim izborima.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play