Korona bomba: Večeras počinje Sea Dance

Muzički festival Sea Dance počinje večeras i traje do nedjelje (26-29. avgust), a tokom ovog događaja u Buljarici se očekuje oko deset hiljada ljudi, prenosi TVCG.

Ovo se dešava u trenutku kada bilježimo porast broja oboljelih, sa više od 500 slučajeva dnevno. Ipak, organizatori trodnevnog festivala ne vide rizik od širenja infekcije jer za ulazak na plažu neće biti dovoljna samo karta.

„Da je osoba primila makar jednu dozu vakcine protiv kovida, ako ima negativan rezultat PCR-a ne stariji od 72 sata ili negativan rezultat brzog antigentskog testa koji ne smije biti stariji od 48 sati ili potvrdu da je preležao koronu koja ne smije biti starija od 78 sati. Za sve one koji nemaju ništa od navedenog festival je organizovao testiranje na licu mjesta ispred kapija koje će sprovoditi stručno osoblje doma zdravlja Podgorica a testovi će biti 5 eura“, kazala je za TVCG PR Sea Dance Festivala, Tajana Nedić.

Organizatori obećavaju da će Sea dance biti odžan u skladu sa važećim epidemijskim mjerama i bezbjednosnim protokolom koji je prije mjesec testiran na EXITU u Novom Sadu.

Festivalski prostor, navode, biće ogradjen, a na svakom ćošku biće i objezbjedjenje, pa će posjetioci na plažu ulaziti samo kroz kapije.

Foto: Sea Dance festival

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play