Krivokapić tražio hapšenje Veselina Veljovića

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv savjetnika za bezbjednost crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i bivšeg čelnika Uprave policije Veselina Veljovića zbog, kako je navedeno, krivičnog djela pozivanje na otpor, piše Pobjeda.

Krivokapić je, kako je nezvanično potvrđeno Pobjedi u tužilaštvu, zatražio i hapšenje Veljovića i određivanje pritvora.

Premijer je podnošenje prijave najavio dan ranije, na šta je Veljović tada saopštio da je to potvrda da je Krivokapić opsjednut njime.

U obrazloženju krivične prijave, kako piše portal Pobjede, naveo je da je Veljović “javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili mjerama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore“.

„Samo očekujem da će tužilaštvo da radi svoj posao, kao što ga je radilo u prethodnom vremenskom periodu protiv neistomišljenika”, kazao je Krivokapić tokom radne posjete Nikšiću.

Prema njegovim riječima, pravda mora da zakuca na vrata svih koji su se ogriješili o zakon.

Podsjećamo, Veselin Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je “sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play