Savjet za bezbjednost o ustoličenju: Pozivamo na mir i toleranciju

Povodom bezbjednosnih izazova pokrenutih najavljenom intronizacijom mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske SPC Joanikija, Savjet za odbranu i bezbjednost pozvao je sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumijevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona.

Savjet je na današnjoj sjednici naglasio da očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbjednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Mila Đukanovića, istaknuto je da Savjet očekuje da Vijeće za nacionalnu bezbjednost nastavi da kontinuirano koordinira i usmjerava obavještajno bezbjednosni sektor, razmatra bezbjednosnu situaciju, kao i donosi zaključke i smjernice u vezi sa radom organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju.

“Članovi Savjeta upoznati su sa informacijom o stanju požara u Crnoj Gori i donijeli zaključak o potrebi daljeg unapređenja kapaciteta, stručnog osposobljavanja i usavršavanja ljudstva i investiranja u modernizaciju opreme i sredstava u sistemu zaštite i spašavanja. Savjet za odbranu i bezbjednost utvrdio je Pravila angažovanja i nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme učešća u misiji KFOR na Kosovu”, navode u Đukanovićevom kabinetu, prenosi CdM.

Sjednicom je predsjedavao Đukanović, a u radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play