SDT ima dokaze o planiranim ubistvima Katnića, Čađenovića i trojice policajaca

Specijalni tužilac Miroslav Turković rekao je da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa policijom rasvijetlilo da su Stefan Đukić i Emil Tuzović formirali kriminalnu organizaciju koja je planirala više teških ubistava, napade na državne službenike, šverc droge, piše portal RTCG.

„Članovi te kriminalne grupe planirali su napad na sutkinju Biljanu Uskoković, ali i planiranja ubistva tužilaca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića“, kazao je Turković na zajedničkoj konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije o aktuelnim predmetima u nadležnosti SDT.

Kako piše portal RTCG, na konferenciji je saopšteno da je cilj bio brzo rasformiranje SDT-a. Turković je pročitao i poruke koje su članovi te grupe razmjenjivali, a prikazane su fotografije iz kojih se vidi da su pratili glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Kako je saopštio Turković, prvobitno su planirali da Katnića ubiju u mjestu Busovnik, a potom na Daljmu, dokle bi došli iz Bera, preko brda, jer su utvrdili da na tim lokacijama nema kamera, dok su specijalnog tužioca Čađenovića planirali da dignu u vazduh eksplozivom.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play