Đoković predložen za počasnog građanina Nikšića

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Novak Đoković predložen je za počasnog građanina Nikšića, o čemu će se odbornici izjasniti na narednoj sjednici lokalne Skupštine 10. septembra.

Predsjednik nikšićke Skupštine, Nemanja Vuković rekao je agenciji MINA da je predlog za Đokovića dala Komisija za dodjelu javnih priznanja, koja je formirana na prethodnoj sjednici Skupštine.

“Vjerujem da će odbornici izglasati da najbolji teniser svijeta, jedan od najboljih sportista u istoriji i veliki humanista bude počasni građanin”, rekao je Vuković.

Prvi čovjek nikšićke Skupštine rekao je da se i lično raduje da Đoković, koji je porijeklom iz Nikšića, a koji je vanserijskim talentom, radom i odricanjem postigao sportske rezultate za pamćenje, bude proglašen za počasnog građanina.

Đoković je dobitnik i najvećeg opštinskog priznanja Nagrade oslobođenja Nikšića 18. septembar koja mu je dodijeljena 2015.

Predlog za dodjelu Nagrade oslobođenja podnio je Teniski klub Nikšić, a u obrazloženju je bilo navedeno da Đoković vuče korijene sa ovi prostora i da je još kao dječak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, koje su organizovali devedesetih godina.

Iz Tenis kluba su tada naveli i da se još u djetinjstvu vidio izuzetan talenat Đokovića, koji je uspio da ispiše nove stranice svjetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svjetskoj listi.

Foto: AP

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play