Marija Tomašević na čelu TVCG, Knežević direktor Radija

Za direktorku TVCG izabrana je Marija Tomašević, a direktor Radija Crne Gore je Milan Knežević, prenosi portal RTCG.

Tomaševićeva je kao novinarka i urednica radila u Javnom servsu, televizijama Atlas i Prva tv.

Konkurs je bio raspisan 16. avgusta, a za direktoricu Televizije prijavila se samo Marija Tomašević.

Pored Kneževića, za mjesto direktora konkurisali su Ivan Vojinović i Milutin Tomašević.

Knežević je rođen u Pljevljima 1963. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Odsjeku za srpsko-hrvatski jezik i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Radio je u prosvjeti od 1990. do 1992. godine, potom u privredi do 1995, a od 1995. do 1999. je radio kao novinar u Informativnom centru Pljevlja. U periodu 1999-2002. bio je direktor Informativnog centra Pljevlja, a od 2002. do 2006. godine obavljao je funkciju glavnog i odgovornog urednika “Pljevaljskih novina”.

Od  2006. do 2015. godine bio je direktor Javnog radio-difuznog servisa/lokalnog javnog emitera Radio-televizije Pljevlja. Od 2015. do juna ove godine bio je urednik redakcije dokumentarnog programa Radio-televizije Pljevlja.

Do stupanja na dužnost direktora Radija Crne Gore bio je zaposlen kao stručni saradnik u Službi za korporativne komunikacije Rudnika Uglja AD Pljevlja.

U više saziva bio je član organa upravljanja Udruženja lokalnih javnih emitera CG/ULES, kao i komisija i radnih grupa za analizu/izradu/izmjene medijskog zakonodavstva.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play