Šehovića ponovo zadržavali na granici: „Odbranićemo se od raznih Vulina“

Poslanik i potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović je na identičan način kao i prije desetak dana doživio neprijatnost na Aerodromu “Nikola Tesla” i graničnom prelazu “Dobrakovo” jer je, bez ikakvog racionalnog objašnjenja i valjanog razloga, pod izgovorom potrebe za vršenjem navodnih provjera, zadržan oko sat vremena duže od ostalih putnika, saopštili su danas iz te partije.

Kako ističu, da skandal bude veći, riječ je o privatnom putovanju sa porodicom, odnosno sa suprugom i dvoje maloljetne djece djece od pet i sedam godina.

“Kako ovo nije izolovan slučaj, već se u kontinuitetu ponavlja, očigledno je da je policija, koja je, istina, postupala profesionalno, ipak dobila naređenje da ima ‘poseban’ tretman za dio opozicionih poslanika Skupštine Crne Gore, prilikom svakog ulaska i izlaska iz Srbije”, navode iz SD.

Šehović kaže da nije iznenađen “posebnim” tretmanom na granici sa Srbijom, s obzirom na to da je nedavno ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin javno saopštio da bi svima koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, čiji je Šehović jedan od predlagača, trebalo zabraniti ulazak u Srbiju.

“Ali svakako jesam glasnim ćutanjem našeg Ministarstva vanjskih poslova i Vlade u cjelini, koja očigledno nema ni volje, a izgleda ni hrabrosti, da zaštiti integritet poslanika, a samim tim i ugled sopstvene države. Naprotiv, kontinuiranim zabijanjem ‘glave u pijesak’ i ignorisanjem činjenice da poslanike nepotrebno maltretiraju na granici samo zbog toga što su, očigledno suprotno volji aktuelne vlasti u Srbiji, predlozili i izglasali pomenuti akt, pokazuju da pripadaju sličnoj ideološkoj matrici sa Aleksandrom Vulinom, nekadašnjim portparolom Mire Marković, koji bi se očigledno idealno uklopio u našu ‘ekspertsku’ i ‘oslobodilačku” Vladu’, saopštio je Šehović.

Poručio je da će se odbraniti Crna Gora od raznih Vulina u vladama Crne Gore i Srbije.

“Sa druge strane vjerujem da se ovakvog sramnog odnosa prema poslanicima druge države, koje inače zbog diplomatskog pasoša koji posjeduju štiti i Bečka konvencija, pristojna i civilizovana Srbija stidi”, istakao je Šehović.

Dodao je da će i on i partija čiji je potpredsjednik, ali i cjelokupna opozicija, odgovornim političkim djelovanjem u Parlamentu i van njega nastaviti da štiti ugled Crne Gore u domaćoj i međunarodnoj javnosti, koji, prema njegovim riječima, očigledno ugrožava odlazeća Vlada, kako zbog apsolutnog odsustva državničke svijesti, tako i zbog političkog amaterizma koji gotovo svakodnevno u različitim oblastima poslednjih godinu dana gledamo.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play