Medojević: Kokain je naša nacija

Nakon što je sudija za istragu Radomir Ivanović odbio prijedlog više državne tužiteljke Tanje Božović da se Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini odredi pritvor do 30 dana, nakon rekordne zaplijene isporuke kokaina, oglasio se jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu ironično poručio da je “droga državna, a kokain naša nacija”.

“Ako je tačna informacija da su osumnjičeni za šverc 1.400 kg kokaina, koja je transportovana u pošiljci banana njihove firme, pušteni da se brane sa slobode, onda nam svima mora biti jasno da su pravila DPS mafije jača od Ustava i zakona. DPS mafija je jača od države”, napisao je Medojević.

Ako tužilaštvo pušta da se brane sa slobode akteri najveće zapljene kokaina u istoriji Crne Gore, ocjenjuje Medojević, “onda to tužilaštvo ne radi za državu Crnu Goru, već za DPS mafiju”.

“Da ne nabrajam pritvorske razloge po ZKP i činjenicu da su nevini ljudi iz DF-a ležali po nekoliko mjeseci u istražnom zatvoru za montirane slučajeve lažnog državnog udara i lažnog pranja para. Ova isporuka na veliko vrijedi 100 miliona eura, a na ulici presječena aktivinim supstancama i do 900 miliona eura”, pojasnio je Medojević.

I više tužilaštvo ih pušta da pobjegnu, dodaje, nestanu ili da ih “možda pravi vlasnik robe likvidira“.

“Valjda je sad jasno Aleksi Bečiću koju je nacionalni štetu napravio tome što je dva puta spriječio nužne promjene u tužilaštvu. Nadam se da je jasno i ambasadorima Kvinte da je tužilaštvo dio DPS mafije, a ne institucija države Crne Gore”, dodao je Medojević.

Lider PzP-a pita ko će zaštititi profesionalce iz Carine i Uprave policije koji su sproveli ovu akciju.

“Da li će koordinator svih koordonatora svih bezbjednosnih službi (Dritan Abazović), sada zvati Venecijansku komisiju da pita: šta bi ovo? Da li je zapljenena količina obezbjeđena, ili će možda nestati, kao cigarete iz skladišta u Luki Bar”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, nema uspješne borbe protiv organizovanog kriminala sve dok su, kako kaže, “vođe DPS mafije na slobodi, a njihovi vojnici raspoređeni na ključnim mjestima” u ANB-u, policiji, tužilaštvu i sudovima.

“Ova odluka višeg tužilaštva je znak da država ne postoji, da imamo opasno dvovlašće ili bezvlašće. Svaki dan ove nesposobne i kukavičke Vlade DPS mafija jača i prijeti državi”, kazao je Medojević.

Kako je naveo, DPS nije politička partija koja se za svoje legitimne ciljeve i interese bori demokratskim, političkim sredstvima, mirnim putem, u skladu sa Ustavom i zakonima.

“To je naslednica zloglasne Komunističke partije koja je imala nasilje i zločine u srcu svoje ideologije. Posle pada komunizma, ideologiju su zamjenili neoliberalnom, ali metode djelovanja i borbe za vlast su očuvali u skladu sa preporukama Kominterne”, dodaje Medojević.

Ocjenjuje da je “DPS kriminalno mafijaško krilo” je opasno po mir i stabilnost zemlje.

“Oni ne poznaju jezik dijaloga, tolerancije i kompromisa. Oni ovu vladu vide kao slabu, nesposobnu i bez čvrste odlučnosti da se napravi diskontinuitet sa totalitarnim poretkom. Ne može Crna Gora opstati, sa DPS monstrumom u svom organizmu koji je jede iznutra. DPS ‘osmi putnik’, alien, ne prihvata kohabitaciju. Takve ekstremističke, terorističke organizacije ogrezle u kriminalu znaju samo za silu i odnos snaga”, poručio je Medojević.

Onog trenutka kada policija nije uhapsila (Veselin) Veljovića  zbog javnog poziva na rušenje ustavnog poretka, kako kaže,  “vlada je pala, država je nestala”.

“Krivokapić samo ide na posao u kabinet premijera, ali on nije premijer. On je obična krpa kojom DPS mafija briše svoje cipele umrljane krvlju i zločinima. Nije moguća kohabitacija demokratije i mafije. Neko mora da pobijedi. Ne mogu opstati Crna Gora i DPS. Neko mora da pobijedi, da bi preživio. Ja navijam za državu Crnu Goru. A vi?”, zaključio je Medojević.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play