Vlada traži pooštravanje mjera od 10. septembra

Na prijedlog Savjeta za sagledavanje epidemiološke situacije usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 i njenog uticaja na ekonomsko stanje u Crnoj Gori, a po preporuci Instituta za javno zdravlje, Vlada je usvojila Informaciju o predlogu mjera u borbi protiv COVID-19, saopšteno je iz te institucije.

“Vlada Crne Gore je na 36. sjednici održanoj 30. avgusta 2021. godine, kojom je predsjedavao premijer  Zdravko Krivokapić, usvojila Predlog za stavljanje van snage Zaključka Vlade Crne Gore od 26. avgusta 2021. godine kojim se konstatuje da je donešena Uredba o dopunama Uredbe o minimalnoj sumi osiguranja od profesionalne odgovornosti u oblasti izgradnje objekata”, navodi se u saopštenju, prenosi CdM.

U međuvremenu, dodaju, zbog novonastalih okolnosti, ukazala se potreba za dodatnom analizom i dopunom predloženih rješenja sadržanih u Uredbi, pa je odlučeno da se Zaključak stavi van snage.

“Imajući u vidu trend pogoršanja epidemiološke situacije, kako na naciolnom, tako i na globalnom planu, Vlada je ocijenila da se neminovno mora pristupiti pooštravanju epidemioloških mjera, što podrazumijeva i intenziviranje komunikacionih aktivnosti, uvođenje određenih ograničenja i pojačavanje aktivnosti svih nadležnih organa i institucija na sprovođenju nadzora”, ističe se u saopštenju.

Kako su naveli, tim povodom Vlada je zadužila nadležne organe da predlože set konkretnih mjera koje bi stupile na snagu od 10. septembra.

Foto: arhiva

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play