Humani butik obezbijedio odjeću, obuću i pribor za najmlađe školarce

Humani butik u Bijelom Polju i ovog puta bio je na visini zadatka, zahvaljujući pomoći humanih ljudi, koji su donirali odjeću, obuću i pribor za najmlađe polaznike škola.
„Za njih dvadeset obezbijeđena je odjeća i obuća, dok je školski probor obezbijeđen za trideset sedam učenika. Ekipa prepoznata po dobročinstvu ‘Braća i sestre iz Bühla’ (Njemačka) i Elvis Eka Rebronja (Luksemburg) bili su razlog da mnogi školarci krenu sa punom opremom u svoje nove školske pohode ka znanju. Zahvaljujemo se knjižarama ‘Student’ i ‘Bistro’ koji su i ove godine dali veliki doprinos da sadržaj pribora bude bogatiji“, naveli su na fejsbuk stranici Humanitarnog fonda Hilal.
humani butik iznutra
Podsjećamo, Humani butik otvoren je 17. jula u saradnji Humanitarnog fonda Hilal i Fondacije Hemiias, a radi samo subotom od 10 do 12 časova. Oni koji su u socijalnoj potrebi mogu u ovom terminu poći i uzeti ono što im je potrebno. Isto tako, ljudi dobre volje mogu butiku donirati novu ili polovnu garderobu, odjeću, pribor, sredstva za higijenu,…
Butik se nalazi u Ulici Treće sandžačke brigade, preko puta stovarišta Gušmirović.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play