Nova partija u Crnoj Gori – Građanski pokret

U Crnoj Gori osnovana je nova politička partija Građanski pokret Crne Gore, a za njenu predsjednicu izabrana je Jelena Radonjić, prenosi portal RTCG.

Na Fejsbuk stranici Građanskog pokreta objavljeno je da je partija osnovana u ponedjeljak, a da su za potpredsjednike izabrani Demir Hodžić i Edin Šarkinović.

Iz Građanskog pokreta su kazali da je partija nastala iz potrebe da se građanima pruži Treći put.

„Put pomirenja Crne Gore i afirmacije nadnacionalnog identiteta, društveno političke stabilnosti, bržeg i održivijeg ekonomskog razvoja“, naveli su iz Građanskog pokreta.

Kako su kazali, iako je nakon 30. avgusta počeo proces promjene vlasti, odnosno kohabitacije nekad suprotstavljenih političkih faktora, građani nijesu osjetili značajne promjene.

Iz Građanskog pokreta su dodali da ne postoje naznake da će do većih promjena doći i da je društveno-politička scena još nestabilnija.

„Sistem korupcije, nepotizma, partijskog zapošljavanja je i dalje na snazi“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da sistem obrazovanja, zdravstva i sudstva nastavlja da se urušava, u korist dosadašnjih političkih struktura.

„Iz navedenih razloga, sve veći broj građana Crne Gore je primoran i nastavlja odlaziti iz svoje domovine Crne Gore, a građani koji nemaju ni tu opciju su izloženi pukom preživljavanju od danas do sjutra, psihičkoj torturi trenutnog političko kohabitacionog faktora, kao i strahu od među etničkih sukoba“, poručili su iz Građanskog pokreta.

Zbog svega toga, prema njihovim riječima, očito je da je potrebno osvježenje na političkoj sceni.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play