Od sjutra pojačana kontrola poštovanja mjera

Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije, od sjutra će vršiti pојаčan nadzor poštovanja epidemioloških mjera – poštovanje гješenja samoizolaciji, kao i kontrolu postojanja lica odgovornih za provjeru jednog od Nacionalnog kovid sertifikata za ulazak u unutrašnjost ugostiteljskog objekta.

To je zaključak koji su danas na sastanku donijeli predstavnici Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije i Vojske Crne Gore. Povod sastankа је јedna od sugestija sa jučerašnje sjednice Vlade koja je predložila bolju saradnju tih organa u kontrolisanju poštovanja epidemioloških mjeга koje su na snazi, kao i adekvatno postupanje prilikom sprovođenja kaznene politike.

“Svi prisutni su se saglasili da je potrebno da se, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravlja, delegiraju kompetentni i ljudi sa iskustvom ispred svakog organa, koji bi zajedno činili radno tijelo za analizu, koordinaciju, zajedničke aktivnosti i procjenu opeгativnog okvira prilikom sprovođenja donijetih mjera, prema zasebnim, jasno utvrđenim nadležnostima, a koje tijelo bi bilo formirano aktom Vlade Crne Gore “,navodi se u saopštenju.

Foto: UIP

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play