Počinje treći rok za upis na prvu godinu studija

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG), za studijsku 2021/22, u trećem roku, biće raspisan sjutra, i to za 456 mjesta na Budžetu Crne Gore, na studijskim programima 14 organizacionih jedinica, saopšteno je sa UCG.

Tekst Konkursa biće objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na internet stranici zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me).

“Upis će biti organizovan elektronski, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, a ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, navodi se u saopštenju.

Prijava na konkurs se podnosi 2. septembra, do 16.00 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Kandidati koji se prijavljuju neposredno, preko studentske službe, podnose je istog dana, u okviru radnog vremena studentske službe.

Napominju da kandidati za upis na organizacione jedinice iz oblasti umjetnosti, odnosno na Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti i Muzička akademiju, prijavu podnose isključivo preko studentske službe.

“Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 3. septembra 2021. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica”, dodaje se u saopštenju.

Kako su naveli, prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 3. do 6. septembra 2021. godine.

“Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. septembrom 2021. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica”, zaključuje se u saopštenju.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play