Ponovo okreću leđa Bratićki: Antović napustila Direktorat za nauku

Vršiteljka dužnosti direktorice Direktorata za nauku Ivanka Antović napustila je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, prenosi Pobjeda.

Ona je to objavila na svom Fejsbuk profilu.

„Meni je neprihvatljivo da, makar to bilo i privremeno (a ne nekoliko mjeseci), statiram na nekoj poziciji (a poznajući predmet koji mi je dat) i prećiutno se saglašavam sa istim onim obrascima kojima sam se protivila tokom vladavine bivše vlasti. Neprihvatljivo mi je da zarad ličnog interesa (plate) odustanem od svega za što sam se dugo vremena zalagala. I prethodno sam konstatovala da je izvan mojih moći da ovdje, u navedenim okolnostima, nešto promijenim, te stoga ne nalazim da je to potrebno da u narednih mjesec i po (kada ističe precizirani rok v.d.) tu boravim“, navela je Antović.

Ona je u sljedećoj objavi saopštila da se vraća na Zavod za zapošljavanje Crne Gore sa doktoratom iz bioloških nauka.

„Za sve one koji na portalima konstatuju da sam ja, prije napuštanja MPNKS, sebi ‘obezbijedila’ neku bolju poziciju i da ću primati nadoknadu – da razriješim dilemu: niti pozicije niti nadoknade. Vraćam se na Zavod za zapošljavanje CG, gdje sam i tokom vladavine DPS-a bila u proteklih 5 godina, sve sa doktoratom iz bioloških nauka. A o tome gdje sam ja sve konkurisala tokom vladavine DPS-a i kakvi su epilozi toga: o tom – potom…“, napisala je ona na Fejsbuku.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da neko od bliskih saradnika Vesne Bratić napušta njeno Ministarstvo zbog neslaganja sa njenim stavovima.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play