Sekulović: Obje strane planiraju radikalizaciju na Cetinju

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao da u MUP-u imaju saznanja da postoje ekstremi sa obje strane koji planiraju radikalizaciju na Cetinju 5. septembra tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

On je jutros na radnom doručku sa novinarima u Vili Gorica kazao da će učiniti sve što je u njihovoj moći da obezbijede sigurnost, ali da ju ne mogu 100 posto.garantovati.

Kako navodi, nije važno lično ubjeđenje, već da se građanima garantuje sloboda vjeroispovjesti.

„Crna Gora je stvorena na Cetinju, ne smijemo da dozvolimo da ova sadašnja Crna Gora umre na Cetinju. Teba da se naučimo da živimo sa svojim različitostima da otvorimo demokratsku debati“, rekao je Sekulović.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da su i 3. i 4. septembra u organizaciji Crnogorske pravoslavne crkve prijavljeni muzički skupovi.

Dodao je da za 5. nije prijavljen skup, ali da očekuje da ukoliko se ljudi i tog dana „spontano okupe“ da „brane najveće vrijednosti“ onda očekuje da oni budu mirni.

Državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić kazao je da će policija na Cetinju biti garant bezbjednosti svih građana, bez obzira kojoj crkvi ili partiji pripadaju i dodao da svi političari koji 5. septembra dođu nepozvani na Cetinje, nebitno na kom skupu budu, snose posebnu odgovornost.

Izvor: RTCG

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play