SDP srušila vlast u Tivtu

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je da uskrati manjinsku podršku lokalnoj vlasti u Tivtu, čime ova vlast gubi većinu a time i legitimitet sa posljednjih lokalnih izbora, saopšteno je CdM-u iz te partije.

Kako kažu iz te partije, sve češća dešavanja u Tivtu koja imaju veoma izraženu nacionalističku pozadinu u potpunom su nesaglasju sa osnovnim programskim i vrjednosnim principima SDP-a od njenog osnivanja.

“Takav trend i događaji, u kojima nerijetko direktno učestvuju i neki akteri vlasti, posljedica su uspostavljenog socijalnog ambijenta koji nikako ne priliči Tivtu kao multietničkoj i multikulturalnoj sredini. Aktuelna vlast odnosno jedan njen dio je nažalost više bila inspirator stvaranja takvog ambijenta nego što se trudila da spriječi mnoge negativne pojave i procese koji su u suprotnosti sa vrijednostima građanske i sekularne Crne Gore”, navode iz SDP-a.

Kako navode, SDP je u obavezi da se na svim nivoima bori protiv politika koji dovode u pitanje neupitnost ustavnih vrijednosti na kojima je obnovljena crnogorska država, pa iz tog razloga uskraćuju podršku manjinskoj vlasti u Tivtu.

Podsjećamo, nakon prošlogodišnjih izbora, vlast u Tivtu formirala je koaliciju “Narod pobjeđuje” sa Bokeškim Forumom, listom „Goran Božovic – časno i odgovorno za bolji Tivat“ , a podršku joj je dao SDP.

Foto: Boka news

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play