Oblak dima iznad Cetinja, građani osjećaju tegobe

Usljed brojnih suzavaca, šok bombi i paljenja guma na jednoj od blokada, iznad Cetinja je trenutno veliki oblak dima, koji je vidljiv i na upravo napravljenoj panoramskoj fotografiji grada, prenosi Analitika.

Iz časa u čas je sve više građana koji se žale da sve teže dišu u stanovima u centru Cetinja, mnogi od njih se žale na mučninu i povraćanje.

Savjet za građansku kontrolu rada policije saopštio je kako je prilikom jutrošnjih intervencija upotrijebljena prekomjerna sila.

Policija kontinuirano baca suzavce.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan pozvao je premijera Krivokapića i vicepremijera Abazovića da povuku policijske snage sa Cetinja.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, pohvalivši policiju.

Svaka čast policiji Crne Gore na profesionalno odrađenom poslu, iskazanoj trpeljivosti i srazmjernoj upotrebi sile. Obećali smo poštovanje ustavnih prava svih građana Crne Gore. To smo i ostvarili. Pred zakonom svi moraju biti jednaki. Crna Gora mora da gradi mir, otvori dijalog i u demokratskoj, racionalnoj debati rješava svoje probleme. Neka ovo bude poslednji put da smo prinuđeni da reagujemo na ovakav način. Snažne institucije, snažna Crna Gora“, napisao je Sekulović na Tviteru,

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play