Ombudsman: Svi su danas postigli svoj cilj i treba da kažu-dosta je

Ombudsman Siniša Bjeković kaže da niko nije mogao ostati ravnodušan na dešavanja na Cetinju, ali da je krajnje vrijeme da svi ponaosob razmisle o situaciji u kojoj se našla Crna Gora.

Bjeković apeluje na mir i toleranciju, i sve moli da ne dozvole da dešavanja na Cetinju budu povod za nove podjele u društvu.

„Svi su postigli svoj cilj. Država je uspjela da očuva javni red i mir, a crkvene vlasti da obave čin ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. I crnogorsko etničko tkivo pokazalo je da ima zazore ne samo prema vlasti, već i prema načinu na koji ih vlast tretira. Sada bi, i političari i građani trebalo da kažu – dosta je“, poručio je Bjeković, prenosi Pobjeda.

Navodi da nam fali mira i tolerancije u posljednje vrijeme i to se vrijeme, kako kaže, ne mjeri godinama već mjesecima.

„Apelujem, molim, preklinjem sve u Crnoj Gori da ovo ni na koji način ne ostavi traga na međuvjerski sklad, etničke odnose jer svako dalje širenje u suštini predstavlja novi krug pakla koji treba da prođemo ne znam više ni sam zbog čega“, kazao je ombudsman Bjeković.

I iz institucije ombudsmana su, kaže Bjeković, željeli da prethodnih dana budu na licu mjesta, ali im to nije dozvoljeno. Zbog čega, saopštiće najvjerovatnije sjutra, kada budu imali više detalja.

„Nemojte da ovo bude povod da napravimo nove podjele u društvu, da napravimo novu etničku distancu, nemojte da ovo usadi mržnju u gradjane jedne prema drugima jer ono što sam rekao ponavljam i sad, mi drugu domovinu nemamo. A da bi dokazali da smo dostojni države u kojoj živimo moramo da čujemo jedni druge. Da razgovaramo, a potpuno je nevažno da li će to biti za stolom ili oko ognjišta“. poručio je Bjeković.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play