Medojević: Hitno razriješiti Sekulovića i Brđanina zbog pokušaja izdaje Vlade

Predsjednik Pokreta za priomjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, pozvao je danas premijera Zdravka Krivokapića, da pod hitno razriješi ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, jer su, kako tvrdi, odbili da izvrše odluke Vlade.

”Pozivam Krivokapića da odmah razriješi ministra i direktora policije jer su to ljudi koji treba da odgovaraju zbog zavjere. Cilj juče je bio stvaranje institucionalnog haosa, internacionalizacija političke krize i vraćanje DPS-a na vlast uz nasilje i određene elemente terorizma. U svemu tome su im pomagali Sekulović i Brđanin”, saopštio je Medojević na konferenciji za novinare povodom trenutne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, prenosi CdM.

Medojević podsjeća da su na Cetinju su bili Đukanović, Marković, Roćen, Glavni specijalni tužilac…

„Jasno je da DPS stoji iza ove zavjere koja je imala direktnu podršku poslušnika”, smatra Medojević.

On tvrdi da je juče došlo do eskalacije plana.

”Plan je bio da se u dogovoru vlasnika Vijesti koji su i postavili ministra i direktora policije, da se po svaku cijenu spriječi ustoličenje mitropolita i da imaju direktnu podršku ministra MUP-a. Taj cilj nije ostvaren, predsjednik Vlade je upoznao Mandića i kneževića da nije u stanju da obezbijedi ustoličenje i da su Sekulović i Brđanin odbili da izvrše odluku Vlade. Politički i pravno se može reći da se radi o zavjeri, oni su svoje političke ciljeve pokušali da ostvare izdajom Vlade”, kazao je Medojević.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play