Vesna Vučković v.d. predsjednika Vrhovnog suda

Sudija Vesna Vučković postavljena je za vršioca dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore.

To je saopšteno iz Sudskog savjeta, nakon sjednice tog tijela.

„Savjet je razmatrao situaciju u funkcionisanju Vrhovnog suda Crne Gore i donio odluku o postavljenju Vesne Vučković, sudije ovog suda za vršioca dužnosti predsjednika do izbora novog predsjednika Vrhovnog suda. Prije donošenja odluke, tokom razmatranja ove tačke dnevnog reda, sjednici su prisustvovale i sudije Vrhovnog suda Crne Gore, Miraš Radović, Hasnija Simonović, Radojka Nikolić, Vesna Vučković, Vesna Jočić i Nataša Božović, sa kojima je Sudski savjet razmijenio mišljenja o pitanju funkcionisanja i organizacije Vrhovnog suda Crne Gore“, navodi se u saopštenju, prenosi Pobjeda.

Na sjednici je, piše, konstatovan prestanak funkcije sudiji Višeg suda u Podgorici Branki Bošković i Marini Đurović, sudiji Privrednog suda Crne Gore.

„Razmatrajući zahtjeve za utvrđivanje naknade zarade ranijih sudija Milice Popović, Biserke Bukvić, Zahita Camića, Branke Bošković, Marine Đurović i Aiše Međedović, Savjet je u skladu sa članom 36 stav 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, utvrdio pravo na naknadu u visini zarade ostvarene u zadnjem mjesecu u kom su vršili funkciju. Razmatrajući zahtjeve za utvrđivanje naknade za neiskorišćeni godišnji odmor ranijih sudija: Vesne Pavišić, Vesne Šćepanović, Dušanke Radović, Radula Kojovića, Biserke Bukvić i Zahita Camića, Savjet je utvrdio pravo na naknadu srazmjerno vremenu provedenom na radu do konstatovanja prestanka funkcije“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je na sjednici donijeta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za popunu jednog upražnjenog mjesta u Vrhovnom sudu Crne Gore.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play