Eraković: Ova Vlada mora pasti, prekršila je sve što je mogla

Vlada Zdravka Krivokapića mora da padne zbog onoga što je činila tokom cetinjskih protesta, saopštio je Jevto Eraković, potpredsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore, piše portal RTCG.

Krivokapićeva vlada, dodaje Eraković, prekršila je sve što se prekršiti moglo.

“Vlada mora da padne zato što je gušenje protesta bilo ograničavanje Ustavom garantovanog prava na način koji ne opisuju ni Ustav, ni zakoni. Vlada mora da padne jer reakcija policije nije bila srazmjerna cilju. Da bi sve opravdali slagali su da je Molotovljev koktel bačen na Dvorski trg nešto prije 6 sati izjutra. Sama ta laž dovoljna je da Vada mora da ode. Vlada mora da padne zato što, prema višestrukim priznanjima aktera, uključujući premijera, crnogorske institucije nijesu donosile odluke, nego su one donošene u neformalnim centrima moći”, rekao je Eraković.

Kako je kazao, ova Vlada mora da padne i ona bi morala da padne u bilo kojem demokratskom društvu.

Potvrdio je da DPS želi da se vrati na vlast.

“To je tačno. To nam je prioritet. Zbog opasnosti koju ova vlast predstavlja za ovu zemlju i region. Ali, niti smo, niti ćemo, to ciniti nedozvoljenim i nedemokratskim sredstvima. Nikada i ni po koju cijenu”, poručio je on.

Dodaje i da je nazivanje građana teroristima i ekstremistima „do srži sramno“. 

“DPS nije organizator cetinjskog protesta. Niti bismo se stidjeli, niti bi skrivali da jesmo. Ovaj protest na svojim leđima, u svakom smislu, iznijeli su građani Cetinja i oni koji su na Cetinje u ta dva dana došli”, zaključio je Eraković.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play