Popović-Samardžić: Vlada ne mari za mjere koje sama donosi

Epidemiološkinja Milena Popović-Samardžić poručila je da bi mjere koje se donose u cilju sprečavanja širenja infekcije prvo trebalo da poštuju oni koji ih propisuju, ocjenjujući da su slike posljednjih društveno-politilkih dešavanja u zemlji dokaz nemara svih.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG kazala da bi, da mjere postoje, trebalo podsjetiti i Vladu Crne Gore.

Epidemiološku situaciju u Crnoj Gori ocijenila je vrlo zabrinjavajućom, i te, kako navodi, brutalne činjenice ne dopiru do nas.

“Zato smo proteklih dana svjedočili onakvim slikama nemara. Razumijem i treba da imamo mišljenje o političkim tokovima u državi, ali mi moramo odgovorno da se nosimo u ovoj situaciji, jer u ovom momentu skraćujemo školski čas djeci i utičemo na njihovo djetinjstvo. Vlada koja je donijela mjere šalje građanima dvostruku poruku-Oni koji propisuju mjere moraju da budu prvi koji će da ih poštuju, navodi Popović-Samardžić.

Crna Gora će, kako je rekla, tek u narednih 15 dana do mjesec vidjeti stvarne efekte svega što se dešavalo posljednjih dana.

“Ne znam kako da računamo na poštovanje mjera od strane građana, ako imamo nemar predstavnika vlade prema mjerama koje oni donose”, istakla je Popović-Samardžić.

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play