Biografija novog direktora Uprave prihoda i carina

Foto: Vijesti

Rade Milošević imenovan je za direktora Uprave prihoda i carina.

Milošević je na tu funkciju imenovan na današnjoj sjednici Vlade.

Vladina Komsija za kadrovska pitanja dobila je novi predlog od odlazećeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da se državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rade Milošević imenuje za direktora Uprave prihoda i carina (UPC).

Spajićev je ovim potezom preinačio prvobitni predlog da se Jelena Đukić imenuje za direktorku UPC.

To je uradio, kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, po dogovoru sa mandatarom i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

Milošević je funkcioner pokreta URA.

Rade Milošević rođen je 1987. godine u Nikšiću , gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Obrazovanje
Diplomirao je na Fakultetu za državne i evropske studije, Podgorica – smjer Državne i evropske studije 2006. godine i ima zvanje diplomirani pravnik javne uprave i evropskih poslova.

Na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer Evropske studije , stekao je zvanje politikolog evropskih studija – specijalizacija 2010. godine.

Karijera
Radnu karijeru počeo je u FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore kao programski službenika za izrada i implementacija projekata. U preduzeću Djurkovic Company 2013. godine bio je rukovodilac komercijale – prodaja.

U Zavodu za zapošljavanje Crne Gore obavljao je dužnost direktora 2016. godine.

Od 2017-2021. godine bio je direktor u AD MIND d.oo. Radio kao predavač za 12 regionalnih seminara. Obuka zaposlenih u 13 sjevernih opština Crne Gore. Tokom projekta uradio dva priručnika na temu: Izrada projekata koje finansira EU i Implementacija projekata koje finansira EU.

Služi se engleskim jezikom.

Vlada Crne Gore imenovala ga je za državnog sekretara za kontrolu rada policije u MUP-u u decembu 2020. godine i nacionalnog koordinatora za suzbijanje nasilnog ekstremizma.

Izvori: Vlada Crne Gore/Vijesti

Get it on Google Play
Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply