Srbin uhapšen u Zadru, nasrnuo na policiju potpuno nag

Foto: EPA

Policijski službenici Policijske uprave Zadar izvršili su istraživanje nad 40-ogodišnjim državljaninom Srbije koji se sumnjiči da je napao službeno lice.

On se sumnjiči da je 19. jula oko 22.20 časova u Donjem Karinu fizički napao policajca, udarivši ga više puta, kada su ga policajci primijetili kako leži na ivici puta, potpuno nag i bez obuće.

Uz upotrebu sredstava prinude, priveden je u prostorije policije, gdje je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,89 promila, dok kod sebe nije imao lična dokumenta i nije želio da daje podatke o sebi.

On je do otrežnjenja smješten u prostorije policije i ukazana mu je ljekarska pomoć, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, a nastavkom kriminalističke obrade utvrđeno je da se radi o državljaninu Srbije koji nema regulisanu kratku -vremenski boravak u Republici Hrvatskoj.

Povrijeđenom policajcu je ljekarska pomoć pružena i u HMP Benkovac, a njegove povrede su klasifikovane kao lakše tjelesne povrede.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 40-ogodišnjeg stranog državljanina podnijeta je krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu u Zadru i on je predat odjeljenju za pritvor PU zadarske.

Prekršajno je kažnjen i zbog izvršenja prekršaja iz člana 177. Zakona o strancima.

Izvor: Portal B92

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply