Facebook pokrenuo nove tabove

Meta je pod konstantnim pritiskom da više sadržaja na svojim platformama prikažuje hronološki, a kompanija ima rešenje za to.

Facebook je sada pokrenuo Home i Feeds tabove, koji istovremeno nude više kontrole ali i omogućava društvenoj mreži da se fokusira na preporučeni sadržaj.

Feeds tab prikazuje objave prijatelja, grupa i stranica (Pages) u linearnom prikazu. S druge strane, Home tab koristi Facebookov sistem za pronalaženje preporučenih objava, Reels i drugog sadržaja, uključujući i onog od ljudi koje ne pratite.

Tabovi će se pojavljivati u polju za prečice na Facebookovim Android i iOS aplikacijama, a širom svijeta korisnicima će početi da pristižu tokom ove nedjelje. Home tab će biti podrazumijevano otvoren, dok Feeds tab može da se prikači u polje za prečice kako bi uvijek bio dostupan.

Meta se nada da će prelazak na sadržaj koji se prikazuje hronološki zadržati ili vratiti korisnike koji su napustili platformu, a istovremeno neće smetati onima koji samo žele da se druže sa prijateljima.

Izvor: B92

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply