Beranac uhapšen zbog dvostrukog ubistva

Foto: Pixabay

Službenici Sektora kriminalističke policije uhapsili su u ponedjeljak Beranca Zlatka Draškovića zbog sumnje da je član kriminalne grupe Marka Zekića koja je, kako se sumnja, odgovorna za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića, oktobra 2020. godine na Veruši, piše portal RTCG.

Drašković je kako je potvrđeno portalu RTCG nezvanično iz Uprave policije, priveden na aerodromu. 

Podsjetimo, Prelević i Peković su ubijeni u vikendici na Veruši iz vatrenog oružja u mjestu Ljevorečke Tuzi na Veruši, u oktobru 2020.

Prema navodima optužnice, Beranac Marko Zekić, koji je u bjekstvu, fizički se sukobio sa Nemanjom Prelevićem u podgoričkom lokalu “Garden” nakon čega je donio odluku da ga ubije, pa je o tome obavijestio ostale članove kriminalne organizacije.

Prema optužnici, Zekić je tokom 2020. formirao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali Miomir Ž. Đukić, Dragan Z. Biletić, Vasilije M. Đukić, Mirčeta M. Mihajlović, Nenad M. Miličić i Branislav S. Ivanović, Goran M. Milašinović i Dragan Tarić.

Ažurirano: Draškoviću zadržavanje do 72 sata

Specijalni tužilac Miloš Šoškić odredio je Berancu Zlatku Draškoviću zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici, saopšteno je TVCG nezvanično iz SDT-a.

Drašković je, već u toku dana, bio sproveden na saslušanje u SDT.

Izvor: Portal RTCG

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply