Skupština Crne Gore UŽIVO

Foto: YouTube screenshot

U toku je sjednica Skupštine.

Poslanici danas raspravljaju o nizu tačaka, a među njima su i tačke o ratifikaciji protokola o pristupanju Švedske i Finske NATO-u, koje je predložila Vlada.

Usvojen je dnevni red u cjelini, što znači da će se raspravljati i o Predlogu rezolucije o ruskoj agresiji na Ukrajini, piše Pobjeda.

Za dnevni red su glasala 52 poslanika, jedan protiv i četiri uzdržana.

U dnevni red je, kako piše Pobjeda, uvršten i Vladin Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, kao i Predlog carinskog zakona.

Predlog izmjena i dopuna Zakona o presađivanju ljudskih tkiva i ćelija u svrhu liječenja koji su podnijele poslanice Branka Bošnjak i Vesna Pavićević takođe je uvršten u dnevni red, kao i Predlog izmjena zakona o visokom obrazovanju poslanika Dejana Đurovića (DF)

U dnevni red su uvršteni i SD-ovi predlozi izmjena i dopuna zakona o visokom obrazovanju i o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO), dok podršku nijesu dobili njihov Predlog izmjene zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) ni Predlog zakona o zaštiti strateških nacionalnih interesa u Aerodromima Crne Gore.

U dnevni red Skupštine uvršten je Predlog rezolucije o genocidu u Pivi i Velici koju su podnijeli poslanici Demokratske Crne Gore.

Za je glasalo 67 poslanika, tri su bila protiv, a četri uzdržana.

Većinom glasova poslanika u dnevni red su uvršteni predlozi izmjena i dopuna zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i o Glavnom gradu, kojima je predviđeno da Zeti dobije status opštine.

Za prvi predlog su glasala 43 poslanika, osam protiv, 19 uzdržanih. Za drugi predlog su glasala 43 poslanika, pet protiv i deset uzdržanih.

U dnevni red je uvršten i Predlog zaključka Ustavnog odbora u vezi izmjena člana 22 Zakona zaposlenih u javnom sektoru.

Predlog su podnijeli poslanici DPS-a Jovanka Laličić i Luiđ Škrelja.

Pratite uživo:

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply