Uhapšen pripadnik Granične policije BiH

Foto: Klix BA

Postupajući po nalogu tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Granične policije BiH uhapsili su jednog od svojih pripadnika, piše portal Klix.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organizovanog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zloupotrebu policijske dužnosti i dostupnih informacija.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni je bio u kontaktu sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva „Golub“), istražuje Tužilaštvo BiH zbog organizovanog kriminala i krijumčarenja velike količine narkotika.

Prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi odavao osumnjičenima informacije, te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski službenici Granične policije osumnjičenog će predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor: Klix BA

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply