WhatsApp sprema nekoliko novih funkcija

Popularni servis za razmjenu poruka WhatsApp sprema nekoliko novih funkcija koje će poboljšati funkcionalnost servisa i dodatno će omogućiti korisnicima da efikasnije koriste WhatsApp.

Prema navodima, WhatsApp bi uskoro mogao da unese bitne izmjene u način rada poruka koje se same brišu. Takođe u planu je da se promjeni način na koji su članovi grupnih razgovora prikazani korisniku.

Prema izvještaju sajta WABetaInfo, servis bi korisnicima mogao da omogući da zadrže poruke čak i kada one isteknu, odnosno kada se same obrišu. Poruke koje nestaju, odnosno same se brišu posle određenog vremena, ne mogu da se označe zvezdicom, ali bi moglo da se omogući da se zadrže. Ovakvim porukama bi moglo i kasnije da se pristupi u sekciji „Kept Messages“. Administratori grupa bi imali kontrolu nad aktivnim statusom ove funkcije.

Grupna funkcija WhatsAppa dobija novu opciju, koja će učesnicima omogućiti da napuste grupni razgovor bez obaveštavanja drugih učesnika. Kada učesnik napusti razgovor, samo će administrator o tome biti obaviješten.

WABetaInfo je objavio da bi iOS korisnici mogli dobiti funkciju koja kreira sekciju „Past Participants“. To bi omogućilo da svi učesnici, a ne samo administratori, u grupi vide ko je ostao ili je uklonjen iz grupe tokom poslednjih 60 dana.

Izvor: Portal B92

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply