Podgorica: Uhapšeni otac i sin zbog droge i oružja

Podgorička policija je juče izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.Š. kojom prilikom je pronašla oko 50 grama opojne droge marihuana, digitalnu vagu, pištolj kalibra 7,65 mm i 20 komada muncije.

Pripadnici Uprave policije su juče u Podgorici, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.Š. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i lice D.Š. (67) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Naime, podgorička policija je juče izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.Š. kojom prilikom je pronašla oko 50 grama opojne droge marihuana, digitalnu vagu, pištolj kalibra 7,65 mm i 20 komada muncije. Prikupljena su obavještenja od D.Š., oca V.Š., koji je izjavio da pomenuto oružje i municija pripadaju njemu, a za koje ne posjeduje oružni list“, rečeno je iz Uprave policije.

O događaju su obaviješteni državni tužioci u Osnovnom i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji su naložili da se V.Š. i D.Š. liše slobode i oni su uz krivične prijave privedeni postupajućim tužiocima na dalju nadležnost.

Izvor: Portal Dan

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply