Klinika za mentalno zdravlje počeće da radi za godinu i po

Svečanim polaganjem kamena temeljca počela je izgradnja Klinike za mentalno zdravlje u krugu Kliničkog centra Crne Gore, u koju će biti uloženo oko šest miliona eura, a trebalo bi da bude završena za godinu i po, piše portal RTCG.

Kamen temljac, položili su predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović.

Klinika za mentalno zdravlje gradi se na platou pored Klinike za onkologiju. Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore KCCG nosiće ime doktora Dušana Kosovića.

Direktorica KCCG saopštila je da će u izgradnju Klinike biti uloženo oko šest miliona eura. 

Ako sve bude išlo po planu, kako je kazao ministar zdravlja za 18 mjeseci Klinika bi trebalo da počne sa radom, u punom kapacitetu.

Radulović i Šćekić zahvalili su se porodici Kosović koja je i donirala 200.000 eura za gradnju klinike. Za jesen su najavili početak gradnje klinike za infektivne bolesti. 

Abazović je kazao da će do kraja godine svi zdravstveni centri u Crnoj Gori biti pomognuti finansijski od strane Vlade CG.

„Pored svega KCCG je srce sistema i imaće prioritet. Dok kraja godine očekujem još jedan talas investicija“, poručio je Abazović i zahvalio porodici Kosović. 

Izvor: Portal RTCG

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply