Skupština Crne Gore UŽIVO

Nakon gotovo pet sati, počela je današnja sjednica Skupštine Crne Gore.

Iako je za danas u 12 časova predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala devetu sjednicu parlamenta, umjesto te nastavljena je osma sjednica parlamenta, sa više od četiri sata zakašnjenja, prenosi CDM.

Poslanici crnogorskog paramenta, između ostalog, treba da se izjasne o Prijedlogu odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine, Prijedlogu rezolucije povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu,
Prijedlogu rezolucije o genocidu u Pivi i Velici….

Za devetu sjednicu koja je trebala da počne danas u 12 časova predložena je rasprava o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Međutim, Demokratska Crna Gora i Demokratski front tvrde da je Đurović na zahtjev DPS-URA sazvala sjednicu Skupštine sa tačkom dnevnog reda Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru, ali da se unaprijed zna da ovo nije pravi razlog sazivanja sjednice, već namjera predlagača da dopunom dnevnog reda uvede Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim se Zeta odvaja od Podgorice.

Sinoć je Skupštini dostavljeno pozitivno mišljenje Vlade o prijedlogu za formiranje Opštine Zeta.

Prema Poslovniku Skupštine prvo redovno zasijedanje (proljećno) parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i traje do kraja jula.

Pratite sjednicu uživo:

Izvor: CdM/YouTube

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply