Ugašen veliki požar u centru Bara

Foto: Služba zaštite Bar

Barski vatrogasci, uz pomoć kolega iz Ulcinja i Petrovca, uspjeli su da lokalizuju i ugase veliki požar koji je izbio u noći između nedjelje i ponedjeljka na prostoru iza Srednje stručne škole i Poljoprivrednog instituta do rijeke Željeznice, piše Portal Analitika.

U 3.40 časova, barskim vatrogascima je prijavljen požar kod buvljaka praćen veoma jakim vjetrom, kazao je za Portal Analitika komandir Službe zaštite i spašavanja Bar, Darko Vidaković. 

„Velika površina je zahvaćena, od poljoprivredne škole i buvljaka do kuća pored rijeke Željeznice i do Bulevara. Požar smo gasili sa naših pet kamiona, Lučka vatrogasna sa jednim kamionom, vatrogasci iz Ulcinja sa dva kamiona i vatrogasci iz Budve sa dva kamiona i sa ljudstvom. Požar ugasili, ali dežuramo na terenu i zagašujemo po neki panj što je ostao da dimi“, kazao je Vidaković za Portal Analitika. 

Jak vjetar otežavao je posao vatrogascima. 

„Vjetar ne da je duvao nego je lomio, a vatra na sve strane, jedva smo odbranili da ne izgori buvlja pijaca, poljoprivredni institut i kuće ka rijeci željeznici“, kazao je Vidaković za taj portal.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply