Vuksanović-Stanković: Imate li, Abazoviću, hrabrosti da potpišete ovakav izdajnički ugovor?

Foto: Mina

Zašto Dritan i njegov kabinet ne objave sugestije CANU? Zato što se tiču prava svojine, poručila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković nakon što je premijer Dritan Abazović odbio sve primjedbe i sugestije koje su upućene na tekst ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Iz kabineta Abazovića objavljene su primjedbe i dokumenta koja su stigla na adresu Kabineta, a među njima su Akcija za ljudska prava, pravno mišljenje autora Andreja Bracanovića, pravno mišljenje autora prof. Dr Vladimir Đurić, viši naučni saradnik i Vasilije Marković, master prava.

“Vi hoćete umjesto uvida u vrhunsku pravnu analizu da predate ono što su naši đedovi i prađedovi gradili crkvi Srbije. Da vidimo ima li Dritan hrabrosti da potpiše ovakav izdajnički ugovor?!”, navela je Vuksanović Stanković na Tviteru.

Podsjetimo, Vuksanović-Stanković je u ranijem tvitu navela da je Abazović sakrio od javnosti sugestije i analizu Crnogorske Akademije Nauka i Umjetnosti (CANU), pritom objavivši link na kojem se može pročitati analiza CANU.

Analiza Temeljnog ugovora od strane CANU na linku:

https://www.cetinje-mojgrad.org/2022/07/temeljni-ugovor-analizirali-su-i-akademici-crnogorske-akademije-nauka-i-umjetnosti-canu/

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply