Evropa sad: Samo izbori mogu zaustaviti ovu agoniju i lakrdiju

Aktuelna manjinska vlada svakodnevno potvrđuje da nije ni reformska, ni evropska, već revanšistička i u potpunosti podređena partikularnim partijskim interesima, poručili su iz pokreta Evropa sad.

“Umjesto da nastavi i nadogradi praksu prethodne prve demokratske vlade, koja je konačno otvorila vrata partijski neobojenim pojedincima, cijeneći isključivo njihova akademska i profesionalna dostignuća, trenutna vlada briljira u odabiru neadekvatnih, ali zato itekako partijski podobnih, kadrova. Smjenjujući profesionalce postavljene na osnovu javnih poziva i po kriterijumu stručnih referenci, manjinska vlada dijeli funkcije po partijskom i nepotističkom ključu, tako da čelne pozicije u državnim preduzećima popunjava pojedincima, koji često nemaju nikakvih profesionalnih dodirnih tačaka s resorima u kojima se imenuju, a čije su jedine preporuke partijska knjižica ili lične veze s članovima vlade”, naveli su iz “Evropa sad”.

U pokretu smatraju da su prioriteti evropskog puta i deblokade institucija bili “samo izgovor za nepristojnu raspodjelu državnih resursa”.

“Nakon nepunih 100 dana trajanja ovakve vlasti, čiju je nekompetentnost već neprijatno gledati, sasvim je jasno građanima, a sada i međunarodnim partnerima, da su proklamovani prioriteti evropskog puta i deblokade institucija bili samo izgovor za nepristojnu raspodjelu državnih resursa”, dodaju iz Pokreta.

Prema njihovim riječima, jedini način izlaska iz institucionalne i političke krize su, kako navode, “što skoriji izbori na svim nivoima – predsjednički, parlamentarni i lokalni”.

“Samo vraćanjem suvereniteta građanima Crne Gore može se zaustaviti ova agonija, koja na momente poprima obrise lakrdije, kako bi naša država dobila stabilnu, ozbiljnu i sposobnu vlast, suštinski posvećenu poboljšanju životnog standarda, konačnom uspostavljanju vladavine prava, depolitizaciji državne administracije i pouzdanom odnosu prema evropskoj budućnosti”, zaključili su iz “Evropa sad”.

Izvor: Portal CDM

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply