Hrvatska: Tast umro od kovida, zetu prijeti zatvor

Tužilaštvo u Virovitici u Hrvatskoj pokrenulo je istragu protiv 42-ogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je korona virusom zarazio tasta, koji je ubrzo preminuo od posljedica infekcije.

Iz Tužilaštva su naveli da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od 13. do 19. novembra 2021. godine u Virovitici počinio krivično djelo znajući da mu je potvrđen kovid 19, izazvan virusom korona, i da mu je Zavod za javno zdravlje odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da se okrivljeni nije izolovao u jednu prostoriju porodične kuće, već se kretao po drugim prostorijama i svjestan lošeg zdravstvenog stanja svog tasta bio u neposrednom kontaktu s njim i zarazio ga.

Tast se usljed zaraze razbolio od kovida, zbog čega je morao biti hospitalizovan u KBC Osijek, u kojem je umro 26. novembra 2021. godine.

Zetu prijeti zatvorska kazna jer ga Državno tužilaštvo Hrvatske tereti da je počinio teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Izvor: Portal Antena M

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply