BiH: U pucnjavi ubijena dva muškarca

U noći između srijede i četvrtka, oko dva sata posle ponoći, u pucnjavi u Gorici u Bosni i Hercegovini ubijena su dva muškarca.

Jedna osoba je teže povrijeđena, a jedna lakše.

Na tradicionalnoj zabavi povodom seoske slave, u župi Gorica Sovići, muškarac je pucao iz kalašnjikova na gomilu ljudi koja se nalazila ispred kafića.

Kako javlja Hercegovina.info, u napadu su poginuli Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik, a jednoj teško povređenoj osobi amputirana je noga u SKB Mostar.

Navodno, do pucnjave je došlo nakon svađe u kafiću Zmaj. Nakon toga, izvršilac je otišao po automatsku pušku „kalašnjikov“ i pucao na više osoba. Dva muškarca su preminula na mjestu, a još dvije osobe su povrijeđene.

Policija je izašla na mjesto napada, gdje je zajedno sa dežurnim tužiocem izvršila uviđaj i druge neophodne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Za nastradale će biti naložene obdukcije i biće preduzete sve druge radnje na pokretanju postupka protiv počinioca krivičnog djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, potvrdila je za Hercegovinu Petrunjela Matijević, portparolka Županijskog tužilaštva Zapadnohercegovačke županije.

Izvor: B92

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply