Albanija: Policajac čamcem ubio sedmogodišnju djevojčicu

Prije tri dana na plaži Potam u Albaniji dogodila se nesreća, kada je čamac usmrtio sedmogodišnju devojčicu dok se kupala sa ocem, prenosi portal Kosovo online.

„Došao je velikom brzinom do mene i moje ćerke. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u nju“, rekao je Bledara Avdia, koji je sa svojom sedmogodišnjom ćerkom, Džonadom i suprugom u utorak došao na plažu Potam u Albaniji.

Čamcem je upravljao sada već bivši šef policije Elbasana Arjan Tase, a kada se vratio na kopno došlo je do tuče sa ocem nastradale devojčice. 

Prepričavajući tragičan dan lokalnim medijima, nesrećni otac rekao je da se kupao sa ćerkom blizu obale, kada je vidio bijeli čamac koji ide sa dvoje ljudi ka njemu.

On se prisjetio kako su žena i djeca ušli u čamac, koji je potom krenuo kroz područje ograđeno za kupače prema njemu i njegovoj ćerki.

„Kretao se velikom brzinom ka nama. Zaronio sam pod vodu, a čamac je udario moju ćerku dijelom motora“, kazao je on.

Bislim Ahmetajm, učitelj koji je tog dana takođe bio na plaži, napisao je na svom Fejsbuku kako mu je Bledar nakon nesreće prišao i rekao: „Trebalo je da umrem umjesto nje.“

Istražitelji kažu da je policajac vodio članove svoje porodice iz Porto Palerma u Potam, koji se nalazi na udaljenosti od oko pet milja, kada se nesreća dogodila.

„Propeleri su izazvali smrtonosne povrede na djetetu , rekao je portparol policije.

Tase je osumnjičen za ubistvo iz nehata, a 15 osoba koje su bile zadužene za bezbjednost plaže su otpušteni. Stotine sveća i cvijeća postavljeno je tamo gdje je Džonada izgubila život, kao i ispred kabineta premijera.

Protesti su takođe izbili širom zemlje u bikesu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani.

Prema pisanju albanskog portala Top čenel, Sud u Valoni odredio je pritvor bivšem policajcu. Ukoliko bude osuđen prijeti mu zatvorska kazna od 10 do 20 godina.

Izvor: Kosovo online

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply