Dajković: Demontirati Mila Đukanovića

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković gostujući u emisiji na Pink televiziji istakao je da pobjednici iz avgusta 2020. godine moraju što prije naći zajednički jezik i rješenje političke krize.

„Kao predsjednik trenutno najmlađe vanparlamentarne stranke koja iščekuje izbore kao ozeblo sunce, ipak smatram da nije vrijeme za novi politički avanturizam koji bi Đukanoviću mogao da pruži šansu da se konsoliduje prije izbora u Podgorici. Smatram da je najbolje rješenje u ovom trenutku da pobjednici iz avgusta 2020. godine sjednu za isti sto i razmisle o rekonstrukciji Vlade koja bi mogla da stabilizuje političke prilike, ali i da pripremi teren za naredne izbore, ma kad se održali“, kazao je Dajković, prenosi portal Dan.

Dajković cijeni da je neophodno „čišćenje biračkih spiskova, ali i konačno izbijanje poluga moći iz ruku Mila Đukanovića preko kojih je na nezakonit način uticao na svaki izborni proces proteklih godina“.

„Svi lideri pomenute većine moraju isključiti emocije, pa i sujete i, samim tim, napraviti dogovor koji će biti u interesu svih građana Crne Gore, a to je – da se Milo Đukanović nikad više ne vrati na vlast“, zaključio je Dajković.

Izvor: Dan

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply