Hrvatska: Stručnjak otkrio mogući uzrok teške nesreće

Foto: N1

Doc. dr Rajko Horvat s Fakulteta saobraćajnih nauka o nesreći poljskog autubusa u Hrvatskoj kaže da je ta tragedija dokaz da sistemi bezbjednosti nemaju cijenu, kao i da je, prema informacijama koje su se mogle pročitati u medijima, vidljivo da nije bilo reakcije vozača da pokuša da izbjegne takvu nesreću.

“Jedan od mogućih uzroka je mikrosan, ako je tehnički bio ispravan autobus. Mikrosan traje od jedne do trideset sekundi, 36 metara u sekundi prođe takvo vozilo i naravno da je to bio uzrok sletanja”, rekao je on za HRT.

Drugi uzrok može biti zdravstveno stanje, ali Horvat je istakao da treba prepustiti stručnjacima koji obavljaju obdukciju da utvrde da li je vozač imao neko drugo zdravstveno stanje koje je dovelo do toga da nije bilo reakcije.

Podsećamo, u teškoj nesreći poljskog autobusa koji je u subotu ujutro sletio s auto-puta život je izgubilo 12 osoba. Dvadeset i osam povrijeđenih Poljaka liječi se u bolnicama u Zagrebu, Čakovcu i Varaždinu nakon nesreće na auto-putu A4, u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Izvor: N1

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply