Čanak: Potpisivanje Temeljnog ugovora nečasna rabota, ovo je nastavak državnog udara

Stvari su potpuno jasne, u pitanju je nastavak državnog udara koji je počet u Crnoj Gori 2016. godine. Dakle, nastavak državnog udara drugim sredstvima. Ovo je pokušaj da Crna Gora nestane sa mape nezavisnih država da bi Rusija imala izlaz na Sredozemlje, rekao je Nenad Čanak, lider Lige Socijaldemokrata Vojvodine Pobjedi komentarišući čin potpisivanja Ugovora sa SPC.

Ugovor su, u srijedu, daleko od očiju javnosti, nenajavljeno i uz jako policijsko obezbjeđenje u Vili ,,Gorica“ potpisali premijer Dritan Abazović i patrijarh SPC Porfirije Perić.

Trideset šest poslanika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a, DUA su, nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora sa SPC, u skupštinsku proceduru predali prijedlog da se glasa o nepovjerenju Abazovićevoj vladi i to će se desiti na vanrednoj sjednici Skupštine 19. avgusta.

Govoreći o načinu na koji je potpisan Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve Čanak kaže da se radi o nečasnoj raboti.

“Ovakav način potpisivanja ovoga ugovora koji je veoma neopravdano nazvan temeljnim ugovorom, zato što se TU potpisuje samo između međunarodno priznatih subjekata, je sam po sebi dokaz da je u pitanju nečasna rabota jer časne stvari se ne rade u tajnosti. Vlast koja ima podršku građana nema potrebe da to od njih krije. Predsjednik vlade koji je zaista predsjednik vlade izabran voljom građana nema potrebe da laže, a Dritan Abazović je lažov, a kako kažu kod nas ko laže taj i krade i stvari su takve potpuno jasne – u pitanju je nastavak državnog udara na Crnu Goru koji je počet 2016. godine”, kaže Čanak.

Izvor: Pobjeda

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply