Crna Gora predstavljena na manifestaciji u Buenos Airesu

Foto: Antena M

Prošle subote, 6. avgusta, održana je manifestacija Buenos Aires Slavi 2022 (Buenos Aires Celebra 2022) u centru grada Buenos Ajresa, gdje je Crna Gora bila jedna od 12 pozvanih inostranih zajednica, piše portal Antena M.

Ova manifestacija njeguje i održava postojanje raznih kultura u Republici Argentini i pomaže da se iste u što većoj mjeri promovišu.

Kako piše ovaj portal, crnogorska zajednica Buenos Ajresa je učestvovala sa kulturno-turističkom ponudom. Hiljade ljudi posjetilo je štand Crne Gore, koji su pokazali zainteresovanost za crnogorsku kulturu, istoriju i jezik. Bili su opčinjeni ljepotom Crne Gore.

Prilazili su i potomci Crnogoraca zainteresovani da saznaju više o svom porijeklu, prisjećjući su se porodičnih anegdota đe su njihovi preci sa ponosom i nostalgijom pričali o svojoj zemlji. Posjetioce je, takođe, privukla crnogorska nošnja. Bez sumnje, ona je izazvala najveću zainteresovanost kod posjetilaca koji su izražavali zainteresovanost da se fotografišu sa Aleksijom Martinovićem i Lukom Bojanićem koji su je ponosno nosili.

„Iz daleke Argentine nastavljamo rad sa članovima naše zajednice kako bi Crna Gora bila prisutna u Argentini, i postala referentna tačka na kojoj se crnogorski potomci mogu sresti i ostati ujedinjeni kroz svoje korijene“, naveli su iz upravnog odbora crnogorske zajednice iz Buenos Ajresa.

Izvor: Portal Antena M

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply