Austrija: Majka tresla bebu skoro do smrti

Prema izvještaju austrijskih medija, 28-godišnja majka iz Beča je svoju 4-mjesečnu djevojčicu tresla gotovo do smrti jer je plakala.

Po bebu je na poziv roditelja 29. jula došla hitna pomoć te je prevezena u najveću bečku bolnicu AKH. Ljekari se i dvije sez nakon incidenta bore za njen život, javlja Fenix Magazin.

Ljekari su odmah nakon što su pregledali djevojčicu posumnjali da su joj roditelji nanijeli povrede opasne po život. Prema ljekarskom izvještaju, djevojčici je mozak toliko oštećen da će, ako i preživi, vjerovatno imati trajne posljedice.

„Previše je plakala“

„Majka, koju je juče policija uhapsila u njenom stanu, policiji je rekla da je dijete previše plakalo te da ga je tresla sve dok se više nije micalo“, rekao je glasnogovornik bečke policije Christoph Verhinjak.

Danas još nije bilo poznato hoće li 28-godišnjakinja koja živi sa svojim partnerom, s kojim ima i petogodišnjeg sina, morati ostati u istražnom zatvoru.

Majka je priznala šta je napravila te ostaje pitanje hoće li njihov 5-godišnji sin i dalje smjeti ostati sa svojim ocem. O tome će, kako je izvijestila policija, odlučiti nadležna bečka Opštinska kancelarija za mlade.

Izvor: Index HR

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply