SNP: Bićemo još jači

Foto: SNP FB

Poslanik SNP-a Bogdan Božović kaže da je inicijativa o izglasavanju nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore, podnijeta je kako bi se suspendovao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“To je jasno kao dan i to su u obrazloženju naveli sami inicijatori”, navodi Božović u izjavi za medije. 

Kaže i da nije iznenađenje to što je okosnica te inicijative DPS.

“Njihova retorika i odnos prema našoj crkvi se nijesu promijenili čak ni nakon njihovog poraza na parlamentarnim izborima 2020. Osnovni razlog tog poraza je bio njihov neprijateljski odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi čemu su se građani Crne Gore suprotstavili”, navodi Božović, prenosi portal RTCG.

Akuelna Vlada je, kako kaže, dokazala reformski kapacitet, pokrenula je najjaču borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u istoriji Crne Gore i ubrzala je evropski put.

Potpisan je podsjeća Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“Sa druge strane čudi aktuelna retorika i bojažljivo najavljivanje pojedinih političkih stranaka da bi mogli da podrže inicijativu o rušenju Vlade Crne Gore, koja je motivisana idejom da neka nova Vlada suspenduje Temeljni ugovor sa SPC. Ukoliko se sa tih adresa nastavi sa podrškom za pad Vlade možemo doći u paradoksalnu situaciju – do poslednjeg dana se davala podrška bivšem premijeru koji nije htio iz njemu znanih razloga da reguliše odnos sa najbrojnijom vjerskom zajednicom u Crnoj Gori, a sada se ruši Vlada koja je riješila to krupno pitanje i to na radost svih vjernika SPC u Crnoj Gori. Da li to znači da će trubljenja o časti i poštenju, kao i udaranje u junačka prsa ostati samo dio jednog u moru politčkih preformansa?”, pita Božović. 

Ističe i da kada se u najnovijoj jednačini političke scene sve sabere i oduzme, dolazi se do toga da je Vlada već pobijedila.

“Za prvih sto dana svog rada postigla je više od bilo koje dosadašnje vlade u punim mandatima. Skupštinsku raspravu o povjerenju Vladi dočekujemo spokojni i u uvjerenju da ćemo nakon 19. avgusta biti još jači. Razloga za brigu imaće oni koji se poigraju sa svojom čašću, eventualno nova parlamentarna većina će imati obavezu da pronađe model za izlazak iz političke krize”, zaključio je Božović.

Izvor: Portal RTCG

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply