Novi detalji sa Cetinja: Policajci stigli za tri minuta

Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević

Načelnik odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Dalibor Šaban rekao je da je policija stigla na lice mjesta tri minuta po primljenoj prijavi o jučerašnjoj pucnjavi na Cetinju u kojoj je Vuk Borilović ubio 10 osoba.

Šaban je kazao da je policija u 15.30 dobila prijavu da je u Medovini došlo do pucnjave, a da je Borilović krvavi pir otpočeo sedam minuta prije toga.

„Odmah nakon prijave, za tri minuta, policija je došla na lice mjesta. Policiju je predvodio dežurni starješina i odmah je pristupljeno provjeri navoda. Prilikom prilaska V.B. je odmah upotrijebio vatreno oružje koje je na direktan način ugrožavalo živote policajaca i građana. Službenici su odmah uzvratili iz vatrenog oružja i tom prilikom je jedan od njih zadobio povrede glave. Izviđajne radnje ukazuju da je jedan projektil teško ranio izvršioca, a postoji sumnja da je od posljedica tog projektila i stradao“, rekao je Šaban za TV Vijesti, piše Pobjeda.

Prema njegovim riječima, policija je preduzela sve radnje da obezbijedi lice mjesta iz dva razloga.

„Radi dolaska specijalizovane jedinicie obučene za najsloženije sitaucije i da zaštiti građane koji su nakon pucnjave bili u blizini. Ono što je otežavajuće je sama karakteristika terena. U tom naselju je mnogo kuća koje su na maloj udaljenosti i izvršilac je koristio poluautomatsku, lovačku pušku koja je po karakteristikama za te uslove veoma opasna“, rekao je Šaban.

Upitan da li je policija reagovala na vrijeme, Šaban je kazao da je događaj prijavljen u 15.30, a da su policajci bili tri minuta kasnije na licu mjesta.

„Ako su uspjeli za kratko vrijeme da osiguraju lice mjesta, da zaštite građane od počinioca, teško je da neko može iznijeti stav da policija nije na vrijeme reagovala“, kazao je Šaban.

Istraga će, dodaje on, utvrditi sve okolnosti, kao i one koje se tiču pitanja ko je usmrtio napadača Vuka Borilovića pored čijeg su tijela pronađene četiri čaure.

Načelnik cetinjske policije je potvrdio da je Borilović koji se bavio lovom, imao legalno izdat oružani list za pušku kojom je počinio zločin.

Izvor: Pobjeda

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply