Srbija uputila saučešće preko persone non grata

Bivši srpski ambasador u Podgorici Vladimir Božović, koji je u Crnoj Gori proglašen personom non grata, poslao je sa svog mejla pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučiću njegovom crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću, povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 osoba.

Božović je ovo uradio iako je, kako napominju iz Đukanovićevog kabineta, pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

„Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 lica, među kojima dvoje djece, a šestoro povrijeđeno“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Pismo je, kažu, upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori. 

„Podsjećamo javnost Crne Gore da je Vladimir Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata“, istakli su iz Đukanovićevog kabineta. 

Prema njihovim riječima, današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore.

„Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija. Kabinet Predsjednika Crne Gore će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića“, poručili su iz Đukanovićevog kabineta.

Izvor: Portal Analitika

Pridruži se Telegram zajednici

Leave a Reply